Uusimmat kirjoitukset

fb_oranssi

Kiitos vierailustasi!

Käyntejä kotisivuilla:137628 kpl

Uusimmat kuvat

peppitiimi
img_20190726_111801

Mitä henkilökohtainen valmennus on?

Share |

Maanantai 9.3.2015 klo 11:15


raija_kyykkaa.jpg

Olin viikonlopun GoExpo messuilla esittelemässä Gymstickin tuotteita ja muutaman henkilön kanssa päädyttiin juttusille aiheesta henkilökohtainen valmennus. Aika yleinen ja voimakas mielikuva on bootcamp tyylinen valmennus, missä kerralla heitetään entinen “huono" elämä olan yli ja aloitetaan uusi uljas elämä mihin kuuluu mm. purkeittain rahkaa, aamuaerobinen tyhjällä vatsalla, lukematon määrä treeniä viikossa, valmentaja huutaa pää punaisena, kiirettä, stressiä, kieltäytymistä yms. Nämä mielikuvat usein syntyvät värikkäistä Hyberdieetti, Pullukat kuriin yms. tv-ohjelmista.

Yleinen ajatus PT:n palvelusta on kuntosalitreenaus yhdistettynä laihduttamiseen. Personal training on paljon muutakin ja edellämainittu on vain yksi vaihtoehto lukemattomista vaihtoehdoista ainakin minulla. Muutama asiakas on minulle maininnut ensimmäisten lauseiden joukossa ettei halua mennä kuntosalille, eikä hänen tarvitse laihduttaa, eikä hän halua syödä rahkaa - voiko hän silti tulla asiakkaakseni? Ilman muuta, Tervetuloa!! Esimerkiksi tämän viikon asiakkaitteni kanssa treenataan salillla ja asiakkaan kotona lihaskuntoa, yritysasiakkaille viikottainen kahvakuulatreeni, perusjumppa ja uinti, triathlon pienryhmävalmennus, juoksutreenit, sauvakävely, ravintovalmennus ja mahtuu viikolle uravalmennuskin. Asiakkaani ovat keskimäärin 40-60vuotiaita, nuorin 20v ja vanhin 80v, naisia ja miehiä, muutama pariskuntakin. Yleisimmät tavoitteet ovat kestävyys- ja lihaskuntoon liittyviä pieniä ja suuria, tavalla tai toisella arjen parantamiseen ja hyvinvointiin liittyviä konkreettisia tavoitteita.

Yläkuvassa asiakkaani Raija 50v. Hän on 1,5 vuoden aikana treenannut itsensä huikeaan kestävyys- ja lihaskuntoon ja kroppa on tiivistynyt useita vaatekokoja. Aloitimme treenaamisen Gymstickillä, otimme mukaan kahvakuulaa ja nyt lisäsimme vielä TRX:n ja oman kehon painolla tehtäviä liikkeitä. Mukana on ollut myös kävely, juoksu, pyöräily ja Zumba (vaihdellen vuodenaikojen mukaan). Maltillisesti ja pitkäjänteisesti arkeen sovittaen ja hänelle sopivalla tavalla.

Valmennus on asiakaslähtöistä. Hyvä valmennussuhde lähtee ymmärryksestä mitä asiakas haluaa, miksi, milloin ja mitä on valmis tekemään päästäkseen tavoitteeseen. Jokainen on oma yksilönsä, toisella harkintavaihe voi kestää kauemmin, kun taas toinen toimii heti, ja yhdellä pitkäjänteisyys loppuu ensimmäiseen vastoinkäymiseen. Yksi motivoituu tarkoista ohjeista, mittareista, seurannasta ja tuloksista, kun toinen taas ahdistuu moisista ja alkaa säätämään heti, jos siis edes lukee ohjelmaa ja hän motivoituu ehkä yhdessä tekemisestä ja hyvästä fiiliksestä. Valmennus on yksilölle räätälöity, luottamuksellinen ja parhaimmillaan se on mukava hetki viikossa, jossa treenataan, käydään asioita läpi ja poristaan mitä mielessä onkin sillä hetkellä. Inspiroidutaan!

"Visio ilman toimintaa on päiväunta. Toiminta ilman visiota on painajaista.” Lue Millainen muuttujapersoona sinä olet?

okekuula.jpg