Firstbeat kertoo jaksamisesta

Posted on Kategoria: Analyysit, Hyvinvointi, Valmennus, Yleinen
Essi teki kolmen päivän Firstbeat hyvinvointimittauksen syntymäpäivänsä kynnyksellä. Ikää on 37v ja elämä on kohtuullisen kiireistä. Pienet lapset, vaativa työ ja vielä päälle opiskelut insinööriksi täyttävät kalenterin. Miten ruuhkavuosien pyörteissä elävä nainen voi, onko unta ja palauttavaa aikaa riittävästi ja liikuntaakin olisi hyvä olla päivissä.
 
🧩Essi työskentelee työturvallisuustehtävissä suurella rakennustyömaalla. Työpäiviin kuuluu liikkumista työmaalla, ihmisten kohtaamisia, työturvallisuuden tarkkailemista ja raportointia. Hyvinvointimittauksella oli tavoite saada kuvaa stressin määrästä ja onko päivissä riittävästi palauttavia hetkiä.
 
 🧩No se suunnitelma meni uusiksi, koska perhe sairastui mittauksen alkaessa ja työpäivät muuttuivat samantien etätyöpäiviksi. Näinhän elämässä usein käy, jotain suunnitellaan ja sitten samantien asiat muuttuvat. Tilanteeseen voi reagoida monella tavalla. Todeta ja järjestellä asiat tai lannistua, päivitellä ja stressaantua. Sehän sitä arjen resilienssiä on, miten suhtautuu jatkuviin muutoksiin. 
 
♥️Sydänliitto määrittelee resilienssin: Resilienssillä kuvataan selviytymiskykyä ja -uskoa. Sillä tarkoitetaan kykyä sopeutua muutoksiin ja taitoa ottaa vastaan asiat sellaisina, kun ne tulevat. Resilienssi on kuvaus toivosta, voimavaroista ja joustavuudesta. Paineen alla resilientti henkilö venyy, muttei katkea. Vastoinkäymisten jälkeen resilientillä henkilöllä on kapasiteettia kasvaa.
 
🧩Firstbeat -mittaus/sykevälivaihtelu kertoi, että Essin palautuminen ja hyvinvointi on erinomaista! Päivät  on tasapainossa – sopivasti unta, palauttavaa aikaa päivän aikana, puuhaa perheen kanssa, kotitöitä, töitä, opiskelua ja harrastuksia. Asiaa edesauttaa, että Essin asenne on optimistinen, asiat järjestyy ja ei kannata murehtia asioista mille ei mitään voi tehdä. Kannattaa panostaa perusasioihin kuten uneen, ruokailuun ja riittävään liikuntaa. Siinä on hyvä perusta, minkä päälle rakentaa. 
 
#firstbeat #hyvinvointi #hyvinvointimittaus #terveysliikunta #arjensankarit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *