Liisa-valmentaa-Liisa-Lampola-lue-blogi

Hyvinvointi ei ole sattumaa!

Posted on Kategoria: Hyvinvointi, Valmennus

Hyvinvointi ei ole sattumaa!

Uusi vuosi lähestyy ja moni suunnittelee alkavansa liikkumaan enemmän ja syömään terveellisemmin tammikuussa (taas). Tai viimeistään sitten kun työtilanne helpottuu tai sitten kun on paremmat kelit liikkua ulkona tai sitten kun korona hellittää ja uskaltaa mennä taas salille. Sitkulista on loputon! Jos käy, että uutta sitkua ei tule mieleen, niin sen jälkeen kaasu pohjaan eikä mitään pientä piipertämistä. Bootcamp nimeltä Kaikki tai ei mitään! Salitreeni ainakin kolme kertaa viikossa ja lisäksi juoksupolulle harvasen päivä. Siinä sivussa vielä ruokavalio uusiksi! Liikuntaohjelma on kopsattu ammattiurheilijalta ja googlaamalla fitnessurheilijan kilpailuunvalmistava dieetti. Löytyy tälläisiä konsepteja toki valmiinakin runsaasti. Muutamalla kympillä saa ostettua kuuden viikon verkkovalmennuksen ja kun hetken odottelee, niin sekin tulee alennusmyyntiin.

Harva tälläisissä ”Kaikki tai ei mitään -Bootcampeissä” onnistuu. Enkä ihmettele! Ihmettelen, kun joku onnistuu! Aika nopeasti “repsahdetaan”, ruokavalio lipsuu ja treenaamaan ei ehditäkkään tai sitten flunssa iskee ja koko asia unohtuu siihen. Stressitasot pomppaa taivaisiin kun aktiviisuustaso vedetään nollasta sataan hetkessä ja samaan aikaan syödään kuin taapero. Flunssa on päällä ennenkuin ehtii kissaa sanoa. Edellämainittua voisi verrata siihen, että lähtee maratonille ja juoksee ensimmäiset 5 kilometriä mahdollisimman lujaa, jotta saa hyvä alun! Ei ole kovin hyvä strategia.

Minun VIISI vinkkiäni hyvinvointiin ovat:

  1. Unohda kuurit. Hyvinvointia edistäviä tekoja tai elämäntaparemonttia tai miksi sitä kutsuukin voi tehdä ja tulisi tehdä jokaikinen päivä. Päivään mahtuu kymmeniä jollei satoja pieniä päätöksiä, joilla on suuri vaikutus hyvinvointiin. Ota jostain kiinni ja tee asioita erilailla. Lisää joka aterialle vihanneksia, juo pari litraa vettä, tauota istumista, lähde puolen tunnin kävelylle, mene ajoissa nukkumaan, arvosta itseäsi jne. Todella usein perusasiat sakkaa. Hyvinvointi ei ole sattumaa, vaan se on konkreettisia tekoja.
  2. Ei tarvitse odottaa tammikuuhun tai ensi maanantaihin tai kunnes täytät 50v. Mieti mitä voit tehdä tänään ja tee se! 
  3. Keskity 1-2 asiaan kerralla ja harjoittele tekemistä. Saat toistaa yhtä tekemistä keskimäärin 90kertaa, sitten tekeminen automatisoituu ja sinun ei tarvitse miettiä asiaa. Itse aikaistin nukkumaanmenoa, koska olin aamulla kellon soidessa aivan liian väsynyt. Siihen meni noin puolivuotta ja siihen mahtui aika monta hutia matkaan, mutta onnistui! Puoli vuotta ihmisen elämässä on lyhyt aika verrattuna siihen, mitä virkeämpi olo tarkoittaa.
  4. Ei kannata pistää muuta elämään holdiin tai ajatella, että sellainen hetki tulee, että saat keskittyä vain omaan hyvinvointiisi. Sehän on aika hassu ajatus ylipäätäänkin. Hyvinvointi on osa elämää ja se, että voit hyvin on erityisesti sinun etusi ja myös muidenkin etu. 
  5. Mieti mitkä ovat sinulle tärkeitä merkityksellisiä asioita, mitkä asiat vetävät puoleensa. Mitkä ovat vahvuuksiasi, mikä lisää itseluottamustasi… Sitä kautta löydät selkeitä ja konkreettia tavoitteita. 

Jos tarviset apua tähän, niin ota yhteys minuun! Olen yhdeksän vuoden ajan valmentanut satoja asiakkaita parempaan hyvinvointiin. Hyvinvointi on tuoretavaraa ja se on elämänpituinen asia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *