Liisa-valmentaa-Liisa-Lampola-pienryhma-valmennus

Voiko ja pitääkö stressiä hallita!

Posted on Kategoria: Hyvinvointi, Liikkuminen, Yleinen

✨️Tänä vuonna tulee 10v täyteen valmentajana ja yrittäjänä. Näihin vuosiin on mahtunut tuhansia mielenkiintoisia asiakaskohtaamisia.

✨️Pohdittiin juuri kollegani @minna.syvala kanssa miten valmennustyö on muuttunut kymmenen vuoden aikana. Minnan kanssa valmistuttiin yhtä aikaa ja olemme tehneet yhteistyötä vuosien ajan mm. Yritysvalmennusten osalta.

✨️Perustyö on säilynyt aika samoissa raameissa. Valmennuksen alussa keskustellaan asiakkaan kanssa mm. arjen kokonaiskuva ja kuorma, arvot, tavoitteet, keinot ja aikajänne valmennukselle. Sitten lähdetään toteuttamaan.

✨️Muutos on, että yhä enemmän keskusteluissa toistuu sanat kiire, väsymys, suorittaminen, stressi yms. Aika usein edellämainittujen seurauksena ei sitten enään ole kaistaa huolehtia riittävästä levosta ja palautumisesta, liikunnasta tai hyvästä ravinnosta. No tämähän taas lisää väsymystä ja sitä kautta myös kiireen tuntua.

✨️Samoin kognitiivinen stressi eli tietotyön määrä, jatkuvat keskeytykset ja siihen päälle vielä lisää ärsykettä sosiaalisen median selailulla ja klikkiotsikoilla. Sen seurauksena aivot eivät saa taukoa ja palautumisaikaa ➡️ pää alkaa tuntua hattaralta. Kymmenen vuoden aikana kaikenlaisen digitaalisen sisällön /somen selailu on lisääntynyt merkittävästi, myös itsellä.

✨️Valmennustyössä yhä tärkeämpää on stressinhallinta ja miten vahvistaa resilienssikykyä. Tärkeä osahan sitä on henkilön omat resurssit, palautumiskyky. Miten pitää huolta omista energiatasoista mm. lepäämällä, nukkumalla, syömällä tarpeeksi hyvin ja liikkumalla riittävästi. Lisäksi oman vastuun hahmottaminen ajattelun voimasta ja tunteiden säätämisestä. Sitä kautta vaikuttamisesta omaan verenpaineeseen ja syketasoon.

✨️Stressitön elämä ei ole realistista, eikä edes tavoiteltavaa! Parhaimmillaan stressi on lyhytaikaista ja aikaansaava voima, missä vireystila kasvaa ja pystyy toimimaan tehokkaasti. Huonoimmillaan pitkäaikaista, mistä ei palaudu ja mikä voi johtaa mm. infektioalttiuteen, muistiongelmiin, uniongelmiin, näköalattomuuteen, väsymykseen…

🤔Mitä mieltä sinä olet?
🤔Onko stressin määrä lisääntynyt? 
🤔Voiko omaa stressinhallintakykyä kehittää?
🤔Voiko stressiä hallita?

p.s. Ylläoleva kuva oli ensimmäisiä markkinointia varten otettuja kuvia kymmenen vuotta sitten. EI tuosta kauheasti voi parantaa! Minä ja kaverit mökkitiellä mallina ja mies kameran takana.

Allaolevassa kuvassa parasta stressinhallintaa minulle.

Liisa-valmentaa-Liisa-Lampola-hiihto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *