Uuden vuoden ajatukset

Posted on Kategoria: Hyvinvointi, Lihaskunto, Liikkuminen, Valmennus, Yleinen

Liisa Valmentaa viettää tänä vuonna 10v synttäreitä! 

Joitain erityisiä asioita aion juhlavuoden kunniaksi tehdä, stay tuned!  

Kymmeneen valmennusvuoteen on mahtunut satoja, jollei tuhansia kohtaamisia asiakkaiden kanssa. Valmennuksen alussa mietimme ja työstämme yhdessä tavoitteet. Minä autan prosessissa asiakasta. Valmennuksen aikana tavoitteisiin palataan, onko niitä saavutettu ja olisiko niitä hyvä tarkistaa. Yritysmaailmasta tulee mieleen  kehityskeskustelu pari kertaa vuodessa. 

Mikä on sitten onnistunut hyvinvointiin liittyvä tavoite minun kokemukseni mukaan:

 • Tavoite on itselle merkityksellinen. Mikä on tärkeää ja miksi? Mihin haet muutosta?
 • Tavoite on realistinen. Elämäntilanteen kokonaistilanteen arvioiminen. Pitkällä aikavälillä suuria tavoitteita ja lyhyellä aikavälillä pieniä tavoitteita. Kahdeksassa viikossa ei rakenneta Roomaa, mutta pohjatöitä tehdään. Vuodessa saadaan jo pieniä ihmeitä aikaan.
 • Tavoite on elämän mittainen. Tee asioita, jotka jäävät loppuelämäksi.
 • Tavoitteet ovat konkreettisia. Lisään arkiaktiivisuutta on höhmäinen, mutta käyn päivittäin kävelemässä 30min on jo todellinen. Kun sen vielä lisää kalenteriin esim. kävelen aamuisin koiran kanssa 30min (jos kävely on tähän asti ollut 5min) tai vien lapsen kävellen tarhaan (sensijaan, että ajan autolla).
 • 1-2 tavoitetta kerrallaan. Mieti mikä on pienin tavoite, jolla saa suurimman vasteen. Esimerkiksi unirytmin kuntoon laittaminen voi olla todella merkityksellinen (palautuminen  ja vireystila parempi johtaa parempiin ruokavalintoihin ja liikkumiseen)  ja sitä kautta moni muukin asia loksahtaa paikoilleen tai puolen tunnin hyötyliikunnan lisääminen päivään on todella merkityksellinen.  
 • Tavoite voi parhaimmillaan olla ”lapsellisen” pieni. Kun sitä toistaa joka päivä, viikko ja kuukausi niin tulokset voivat olla hämmästyttäviä 6-12kk päästä
 • Ole joustava. Purjeita on säädettävä koko ajan tuulen mukaan.
 • Tutustu itseesi. Muutos voi olla pelottava ja aiheuttaa stressiä. Ylämäkiä ja alamäkiä tiedossa ja tasaistakin riittää.
 • Tavoite voi olla liikuntaan ja ravintoon liittyvä, mutta tavoite voi olla esim. stressinhallintaan liittyvä. Toki liikunta ja ravinto on tärkeä osa stressinhallintaa. Tärkeää on hahmottaa elämän kokonaiskuormitus.  Jos laivan keulaportti on irti, niin ei auta äyskäröidä ämpärillä vettä pois. Firsbeat hyvinvointimittaukselle saa päivien ja viikon kuormituksesta tarkempaa tietoa.
 • Luota prosessiin ja usko itseesi
 • Tavoitteet voivat  ja saavat muuttua matkan varrella
Kun tarvitset sparrausta hyvinvointiisi liittyvissä asioissa, ole yhteydessä! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *